Recept na vynikající a zdravý pohankový koláč s jablky.

Musím se s vámi podělit o tento úžasný recept na velice zdravý a chutný koláč z pohankové mouky. Těsto je moc dobré, podobné lineckému cukroví, jen né tak sladké, takže zaručuji stoprocentně chutný přechod na pohankovou mouku 🙂 Jablíčka se skořicí uvnitř koláče navíc dodají domovu tu pravou (nejen) vánoční atmosféru. Myslím, že teď po Vánocích se hodí něco zdravého a zárověň spotřebujete jablíčka co zbyla 🙂

Na těsto potřebujeme:

  • 260 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 125 g másla
  • Špetku soli ( já použila růžovou Himálajsko sůl).
  • 1 lžíčku mleté skořice
  • 1 lžíce cukru (já použila cukr krupice)

Na náplň potřebujeme:

  • 3 jablíčka
  • 2 lžíce mandlového másla (můžete nahradit například medem)
  • 1 lžičku mleté skořice

Postup

Z mouky, másla, cukru, vejce, soli a lžičky skořice si vypracujeme hladké těsto. To si pak zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.


Mezitím si připravíme náplň:

Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky, smícháme s 1 lžíci mandlového másla, 1 lžičkou skořice a můžeme ještě osladi nebo přidat ořechy.


Těsto vyndáme z lednice a 1/4 odložíme stranou. Koláčovou formu nebo kliedně i dortovou vymažeme tukem. Těsto trochu vyválíme a vložíme do formy. Naplníme jablečnou směsí. Z odložené části těsta vyválíme mřížky a položíme na náplň.

  • Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30 minut.
  • Koláč je hodně křehký a chutná lépe až druhý den.
  • Přeji dobrou chuť 🙂

Většinu surovin jsem nakoupila online na stránce www.gastroobchudek.cz kde jsem pro vás vyjednala také slevu 10% s kodem CESTUSKA10

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.