Jednoduchý recept na zdravou roládu bez mouky

Rádi by jste upekli něco jednoduchého, rychlého a zároveň zdravého, moc dobrého a nejlépe ze surovin co máte doma? Mám tu pro vás recept 🙂

Recept jsem dostala od @jitasyslova, která mne inspirovala. Malinko jsem ho pozměnila v krému, kdy jsem použila banány, ale najdete zde i původní postup.

Korpus

4 lžíce kokosu, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce holandského kakaa 5 žloutků, 5 bílků, Špetku soli a vanilkový cukr.

Krém

⁃ Krém jsem nahradila třema banánama, které jsem potřebovala už rychle zkonzumovat 😊

Postup

>> Krátké reels video postupu <<

⁃ předehřejeme si troubu asi na cca 180•C

⁃ Lžíce kokosu, kakaa, cukru, špetku soli a pět žloutků smícháme dohromady (těsto je těžké, nelekněte se).

⁃ V druhé misce vyšleháme sníh a opatrně stěrkou vmícháme do druhého těsta.

⁃ Nachystáme si plech s vymazaným pečícím papírem a těsto na něj vylijeme

⁃ Dáme péct, já pekla na 180•C asi 12 minut. V původním receptu 200•C a 8 minut.

⁃ Po vytažení pocukrujeme vanilkovým cukrem, překryjeme utěrkou, těsto otočíme a oddělíme od pečícího papíru.

⁃ Roládu zamotané, dokud je teplá a dá se s ní pracovat.

⁃ Dáme do lednice nebo do chladu.

⁃ Připravíme si krém:

⁃ Já použila tři banány, které jsem rozmačkala a dala jsem je také do lednice.

⁃ V původním receptu: 33% šlehačka, ztužovač, 4 lžíce tvarohu, podle chuti ocukrujeme cukrem nebo sirupem. Vyšleháme a dáme do lednice.

⁃ Roládu rozmotáme, potřeme krémem a dáme opět na chvíli do lednice.

Po vytažení nakrájíme a přizdobíme dle chuti, já použila brusinky.

Dobrou chuť 🧡

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.