Rádi by jste upekli něco jednoduchého, rychlého a zároveň zdravého, moc dobrého a nejlépe ze surovin co máte doma? Mám tu pro vás recept 🙂
Recept jsem dostala od @jitasyslova, která mne inspirovala. Malinko jsem ho pozměnila v krému, kdy jsem použila banány, ale najdete zde i původní postup.
Korpus
4 lžíce kokosu, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce holandského kakaa 5 žloutků, 5 bílků, Špetku soli a vanilkový cukr.

Krém
⁃ Krém jsem nahradila třema banánama, které jsem potřebovala už rychle zkonzumovat 😊
Postup
>> Krátké reels video postupu <<
⁃ předehřejeme si troubu asi na cca 180•C
⁃ Lžíce kokosu, kakaa, cukru, špetku soli a pět žloutků smícháme dohromady (těsto je těžké, nelekněte se).
⁃ V druhé misce vyšleháme sníh a opatrně stěrkou vmícháme do druhého těsta.
⁃ Nachystáme si plech s vymazaným pečícím papírem a těsto na něj vylijeme
⁃ Dáme péct, já pekla na 180•C asi 12 minut. V původním receptu 200•C a 8 minut.
⁃ Po vytažení pocukrujeme vanilkovým cukrem, překryjeme utěrkou, těsto otočíme a oddělíme od pečícího papíru.
⁃ Roládu zamotané, dokud je teplá a dá se s ní pracovat.
⁃ Dáme do lednice nebo do chladu.
⁃ Připravíme si krém:
⁃ Já použila tři banány, které jsem rozmačkala a dala jsem je také do lednice.
⁃ V původním receptu: 33% šlehačka, ztužovač, 4 lžíce tvarohu, podle chuti ocukrujeme cukrem nebo sirupem. Vyšleháme a dáme do lednice.
⁃ Roládu rozmotáme, potřeme krémem a dáme opět na chvíli do lednice.
Po vytažení nakrájíme a přizdobíme dle chuti, já použila brusinky.
Dobrou chuť 🧡