Rychlá buchta s lesními jahodami

Na zahrádce se nám krásně červenají lesní jahůdky a neděle je ideální k pečení, tak jsem zase jednou pekla. Opět rychlovka jako blázen a chuťově výborné!

Potřebujeme

  • dvě vejce
  • 2 a půl hrnku mouky
  • kypřící prášek do pečiva
  • hrnek cukru (kdo rád méně sladké, může dát i půl hrnku)
  • hrnek mléka
  • půl hrnku oleje
  • ovoce dle chuti

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů C.
  • Vymažeme si plech, já použila máslo a jelikož nemám hrubou mouku, použila jsem strouhanku.
  • Vezmeme si dvě misky a do jedné z nich dáme mouku a prášek do pečiva, zamícháme.
  • Do druhé dáme cukr, vejce a vyšleháme mixerem. Pak přidáme olej, mléko a nakonec mouku.
  • Nalejeme na vymazaný plech a přidáme ovoce.
  • Šupnem do trouby asi na 15 minut a je hotovo.
  • Necháme vychladnout a dle chuti můžeme posypat moučkovým cukrem.

PS: příště nejspíš zkusíme s borůvkami a jaké je Vaše oblíbené ovoce?

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.